LCHF Recept.

Mums...

Bröd

Formbröd

Formfranska

Hamburgerbröd

Knäckebröd

Mandelbröd

Oopsies

Pitabröd

Scones

Smörgås (snabb och enkel)

Tortillabröd

Recept

Formbröd

Ingredienser:

8 ägg

50 gram smör

3 dl crème fraiche

1dl mandelmjöl

1dl kokosmjöl

1,5 dl pofiber

1 msk fiberhusk

Ca 1/2 tsk salt

1 msk bakpulver

1 dl solrosfrön

Vispa äggen poröst. Tillsätt smält smör och crème fraiche och sedan de torra ingredienserna. Vispa ordentligt och häll smeten i en avlång smörjd form. Grädda i 150 grader varmluft, ca 40 minuter. 


Gå tillbaka till toppen

Formfranska

Ingredienser:brod1.jpg

5 ägg
1/2 msk fiberhusk
1 msk philadelphiaost
50g smält smör
1/2 dl kokosflingor/kokosmjöl
1 dl bakerix
knappt 2 msk bake pro
1/2 tsk salt

1 tsk bakpulver

Sätt ugnen på 175 grader. Vispa äggen poröst. Smält smöret och blanda sedan ihop fiberhusk och philadelphiaost och häll över det smälta smöret. Blanda till en jämn smet. Blanda ned de vispade äggen och tillsätt sedan övriga ingredienser lite i taget samtidigt som du blandar för att få det till en jämn smet. Smörj en form och häll i smeten och grädda i 35-40 minuter tills den får fin färg. Försök att undvika att öppna ugnen innan brödet är klart då detta kan medföra att brödet sjunker ihop en aning. Brödet blir gott att rosta och även göra toast av, men såklart också att äta bara som det är.

Gå tillbaka till toppen

Hamburgerbröd

2 st

Ingredienser: 
1 ägg
1 dl vatten
1 dl riven ost
1 dl pofiber
1 msk fiberhusk
1/2 tsk bakpulver
salt
sesamfrö 

Gör så här 
Blanda allt utom sesamfrön och låt svälla i 20 min. Forma 2 bullar och tryck fast sesamfrön på toppen.
Grädda i mitten av ugnen i 200grader, ca 20 min.

Är även väldigt gott som vanligt bröd. 


Gå tillbaka till toppen

Knäckebröd

Ingredienser: 
2,5 dl mandelmjöl 
1,5 dl solrosfrön mixade till mjöl
0,5 dl linfrön mixade till mjöl
0,5 dl rapsolja 
0,5 dl fiberhusk 
0,5 dl pofiber 
3 dl varmt vatten 
Ca 2,5 krm salt

Gör så här 
Blanda allt, häll ut på ett bakplåtspapper. Platta till degen lite, lägg ett annat bakplåtspapper över och kavla ut degen till en tunn platta (täcker en hel plåt).
Grädda i 175 grader i ca 50 minuter, ta ut brödet och skär det i rutor. Vänd eventuellt på brödet och ställ in det igen på eftervärme en stund.


Gå tillbaka till toppen

Mandelbröd

Ingredienser:

1 ½ dl mandelmjöl

2 ägg

50 gram smör

2 msk grädde

2 msk psylliumfrön 

2 msk pofiber

1 tsk bakpulver

½ tsk havssalt

Smält smör och blanda med mandelmjöl, ägg, grädde och salt. Blanda ihop resten av ingredienserna och rör ned i smeten. Blanda ordentligt och låt stå i 30 minuter. Klicka ut till 7 stycken lite platta kakor och jämna till. Grädda i 225 grader i 10-12 minuter. 


Gå tillbaka till toppen

Oopsies

Ingredienser:

3 ägg
75g (ca 1dl) philadelphiaost

Salt

Sätt ugnen på 150 grader. Dela på äggen och häll äggvitorna i en skål och ägggulorna i en annan. Häll i en nypa salt i äggvitorna och vispa till ett hårt skum, skålen ska gå att vända upp och ner på. Tillsätt philadelphiaosten till äggulorna och vispa ihop till en jämn smet. Häll sedan ned ägguleblandningen till äggvitorna och rör försiktigt ned det med en sked. Klicka ut på en plåt med bakplåtspapper. Det blir ca 6 stycken. Grädda i mitten av ugnen i ca 25 minuter. 

Gå tillbaka till toppen

Pitabröd 

4 st

Ingredienser:
4 ägg 

1,5 dl cremè fraiche
2,5 dl mandelmjöl
2 msk pofiber 
2 msk fiberhusk 
4 msk olivolja 
2 tsk bakpulver 
1 tsk salt 

 

Vispa äggen poröst och tillsätt olja och crème fraiche. Blanda de torra ingredienserna och vispa ned i smeten. Forma med en sked smeten till 4 ovaler på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i 140 grader varmluft i ca 15-20 minuter.

Gå tillbaka till toppen

Scones

Ingredienser:

4 ägg

1 dl grädde

1/2 dl crème fraiche

2,5 dl pofiber

2 tsk bakpulver

1/2 msk fiberhusk

En nypa salt

(1 krm malen kardemumma)

Sätt ugnen på 200 grader. Vispa ihop ägg, grädde och crème fraiche. Blanda ihop de torra ingredienserna i en annan skål och blanda sedan ned i äggsmeten. Låt smeten svälla i 15 minuter och klicka sedan ut till runda bollar på en plåt med bakplåtspapper och jämna till bollarna i kanterna. Grädda i mitten av ugnen tills de fått fin färg.


Gå tillbaka till toppen

Smörgås (snabb och enkel)

4 portioner 

Ingredienser: smorgas.jpg

 1 ägg 

25g smör 

1 dl mandelmjöl 

1 krm salt 

Smält smöret. Vispa ägget poröst och blanda sedan i mandelmjöl, det smälta smöret och salt. Stek i smör i en stekpanna på strax över medelvärme. Smeta inte ut smeten allt för tunnt i stekpannan. Stek tills smörgåsen fått färg och stelnat.


Gå tillbaka till toppen

Tortillabröd

Ingredienser: 
4 ägg
1 dl crème fraiche
0,75 dl mandelmjöl
0,5 dl fiberhusk

Gör så här 
Sätt ugnen på 150 grader. Vispa äggen poröst och tillsätt sedan crème fraiche, mandelmjöl och fiberhusk och vispa ihop. Låt svälla i 10 minuter och dela sedan degen i 4 delar. Rulla till bullar och lägg sedan mellan två oljade bakplåtspapper (brukar fungera med två bullar per plåt) och kavla ut till tunna cirklar. Lämna bakplåtspappret på och grädda i mitten av ugnen i ca 15 minuter. Perfekt till exempelvis tacos. 


Gå tillbaka till toppen

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.